fris makelaardij
Home  /  Overbieden is de norm in 2021, maar hoeveel?

Overbieden is de norm in 2021, maar hoeveel?

De Nederlandse woningmarkt is krap, dat is geen nieuws meer. Het resultaat van die krappe markt is dat voor veel woningen, in Amsterdam en daarbuiten, overbieden de norm is. Maar hoeveel? En hoe maak je dan nog kans? Wij hebben een aantal belangrijke vragen en informatie voor je op een rij gezet:

Overbieden op een huis in 2021

Hoewel de prijzen in 2021 al op recordhoogte staan, zien we dat bij de meeste transacties er nog steeds ver boven de vraagprijs betaald wordt. Ook het CBS kwam in samenwerking met het Kadaster met nieuwe cijfers die aantonen dat op meer dan de helft van de woningen in Nederland wordt overboden.

Vraag 1. Hoeveel overbieden in Amsterdam?

We zien dit fenomeen inmiddels in het hele land, maar overbieden in Amsterdam en de Zaanstreek is al langer de norm. Hoeveel er in de verschillende gebieden wordt overboden? Via de kaart onderaan dit artikel heeft FRIS Research inzichtelijk gemaakt in welke wijken van Amsterdam en de Zaanstreek de verschillen tussen vraag- en transactieprijs het hoogst zijn.

Vraag 2. Hoe kun je als woningkoper je kansen op een winnend bod vergroten?

De laatste jaren is het aantal biedingen per woning ontzettend gestegen. Door de krapte en daardoor meer en hogere biedingen, vragen potentiële kopers om een stukje expertise en begeleiding. Het is dus geen verrassing dat uit landelijke huizenmarkt-data blijkt dat het winnende bod in veel gevallen gedaan is door een aankoopmakelaar!

Ook bij FRIS Woningmakelaars staan we graag voor je klaar om tot het winnende bod te komen. Onze aankoopmakelaars kennen de markt als geen ander en ondersteunen je in het biedingsproces. Daarmee verhogen ze de kans dat jij jouw droomhuis kunt bemachtigen!

Vraag 3. Hoeveel wordt er overboden?

Maar hoeveel wordt er nu eigenlijk overboden? Via de bovenstaande kaart is te zien wat het gemiddelde verschil tussen vraag- en transactieprijs is in Euro’s uitgedrukt. Dit is gebaseerd op data van het afgelopen kwartaal (21Q1). Door te klikken op een wijk verschijnt er links meer informatie over de wijk en de gemiddelde hoogte van de overbiedingen.

Deel deze pagina:

Kies voor een persoonlijk contact

Informatie nodig?

amsterdam
FRIS Woningmakelaars Amsterdam
Buitenveldertselaan 42
1081 AA Amsterdam
+31(0)20 - 301 77 15
zaandam
FRIS Woningmakelaars Zaandam
Westzijde 83
1506 GA Zaandam
+31(0)75 - 655 50 90