fris makelaardij

Wat kost een makelaar? Vraag hier een offerte aan!

Home  /  Offerte makelaar

Wat kost een makelaar?

Offerte makelaar

Heb jij plannen om jouw huis te verkopen of wellicht een nieuwe woning aan te kopen in de regio Amsterdam of omgeving Zaandam? Dan is het handig om te weten wat de kosten zijn van een makelaar.

Een makelaar vergroot de kansen en verkleint de risico’s in het verhuisproces en bespaart je bovendien een hoop tijd en stress. Maar welke vergoeding ontvangt een makelaar nu bij verkoop of aankoop? Om daar inzicht in te krijgen kun je bij ons kosteloos een offerte aanvragen. Deze ontvang je geheel vrijblijvend per e-mail.

Laat je gegevens achter en ontvang een offerte per mail

Om een offerte op te kunnen stellen is het van belang dat we meer te weten komen over jouw wensen en een aantal specifieke kenmerken van het huis. Zo kunnen wij jou een realistische offerte sturen op basis van de huidige marktsituatie. In sommige gevallen zal het toch nodig zijn dat een van onze makelaars een kijkje komt nemen. Uiteraard zullen we dat dan ook aangeven.

Wil jij een offerte aanvragen? Vul dan onderstaand formulier in en je ontvangt deze binnen 24 uur per e-mail.

Wat kost een makelaar?

Veelal is de vergoeding aan een makelaar een percentage van de aan- of verkoopprijs, in vaktermen “courtage” genoemd. Daarbij treedt een makelaar altijd maar voor één partij op, de verkoper of de koper, nooit voor beide. Zo kan de makelaar zich optimaal voor jouw belang inzetten. Ook komt het weleens voor dat er een vaste prijs, dus geen percentage, wordt afgesproken.

Met welke andere makelaarskosten moet je rekening houden?

Daarnaast kan je rekenen op bijkomende kosten in geval van verkoop voor een professionele presentatie en marketing waardoor jouw huis indrukwekkend onder de aandacht komt van een groot publiek. Met de juiste presentatie bereik je een groter publiek, zo zorgen wij voor een beter verkoopresultaat.

Deel deze pagina: