fris makelaardij

Kom tot bloei in Buitenveldert

Huis kopen Huis verkopen

Home  /  Makelaar Buitenveldert

Makelaar Buitenveldert

Je wilt een huis kopen of verkopen met een makelaar in Buitenveldert? Een goed idee! Sinds de jaren ’70 zijn wij als makelaar gevestigd aan de Buitenveldertselaan, dus je mag gerust zeggen dat wij een wijkspecialist zijn.

Bijzonderheden over Buitenveldert

Halverwege jaren ’70, toen wij als makelaar hier een vestiging openden, was de wijk nagenoeg voltooid. Je treft hier een diversititeit van woningtypen aan met laag-, middel-, en hoogbouw. Zowel koop- en huurwoningen zijn in ruime mate aanwezig. Sindsdien is het een populaire wijk onder gezinnen, niet zo gek gezien het feit dat alles hier wat ruimer is opgezet dan binnen de ring A10. Bovendien vind je hier alles wat je nodig hebt in een gezinssituatie.  Mede onder invloed van de Zuidas kent de wijk de laatste jaren ook een grotere instroom van expats.

Bekende gebouwen of plekken zijn de Vrije Universiteit (VU), het ziekenhuis VUmc en natuurlijk het Amsterdamse Bos met de Bosbaan.

Veel straten in Buitenveldert zijn vernoemd naar titels van ambtenaren die in Amstelland actief waren. Ook tref je straten aan die refereren aan Nederlandse Provincies en kastelen en buitenplaatsen.

Voorzieningen

Voor gezinnen is het handig om te weten dat er zeven basisscholen zijn waar je uit kan kiezen, waaronder een school voor moeilijk lerende kinderen. Daarnaast vind je in het voortgezet onderwijs vier scholen met de Apollo, de Christelijke Scholengemeenschap Buitenveldert en de JSG Maimonides.

Het Amstelpark, dat in 1972 werd gebruikt voor de Floriade, ligt aan de oostkant en grenst aan de Amstel. Een prachtig park om te recreëren en veel vermaak voor kinderen.

Er zijn meerdere winkelcentra te vinden in Buitenveldert waarvan het Gelderlandplein de grootste is. Dat betreft een overdekt centrum met vele speciaalzaken en het fijn ronddwalen is. Bovendien ken met daar uitstekende parkeervoorzieningen.

Bereikbaarheid

Qua bereikbaarheid zit je in Buitenveldert eveneens goed. De ring A10 is per auto in veel gevallen dichtbij, treinstations vind je bij Amsterdam Zuid en Amsterdam RAI. Daarnaast zorgen de trams en bussen ervoor dat je gemakkelijk en snel op je plek bent in Buitenveldert.

Meer weten over wonen in Buitenveldert?

Wil je meer weten over kopen of verkopen met een makelaar in Buitenveldert? Neem dan contact op met onze buurtspecialist en bespreek jouw woonwensen. Wellicht is jouw droomhuis dichterbij dan je denkt!

Neem contact op

Deel deze pagina:

Kies voor een persoonlijk contact

Informatie nodig?

amsterdam
FRIS Woningmakelaars Amsterdam
Buitenveldertselaan 42
1081 AA Amsterdam
+31(0)20 - 301 77 15
zaandam
FRIS Woningmakelaars Zaandam
Westzijde 83
1506 GA Zaandam
+31(0)75 - 655 50 90