fris makelaardij

Kies jij voor een bestaande woning of nieuwbouw?

Home  /  Nieuwbouw

Nieuwbouw

Ben je voornemens om een woning te kopen maar je hebt de keuze nog niet gemaakt; wordt het een bestaande woning of kies je voor nieuwbouw? We hebben hier alle voor en nadelen voor je op een rijtje gezet!

Voordelen nieuwbouwwoning:

1. Eigen wensen

Als je tijdig koop in een nieuwbouwproject heb je nog ruim keuze uit hoe je de woning opgeleverd wilt hebben. Denk hierbij aan keuze in keuken en badkamer, de plek van de stopcontacten en nog veel meer als de aannemer daar felxibel in is. Zo kan je in sommige gevallen zelfs een kant-en-klare woning opgeleverd krijgen zodat je nauwelijks meer hoeft te klussen!

2. Geen gebreken

Alles in het huis is nieuw en de aannemen is verplicht om eventuele opleveringspunten op te lossen. Geen verrassingen achteraf bij nieuwbouw dus.

3. Duurzaam

Een nieuw huis voldoet aan de nieuwste eisen in het bouwbesluit. Denk hierbij aan specifieke eisen aan de vloer, gevels, deuren en het dak wat betreft isolatie. Moderne huizen verbruiken veel minder energie, zijn comfortabeler en laten bovendien minder geluid binnen. Ook is er sprake van een betere luchtkwaliteit in huis

4. Vrij op naam

Je betaald bij een nieuwbouwwoning geen overdrachtsbelasting, dat is bij de koop inbegrepen. Dat noemt men vrij op naam (afgekort v.o.n.)

Nadelen nieuwbouwwoning:

1. Er kunnen ook dingen mis gaan

Bij de bouw ben je afhankelijk van de aannemer, bij het bouwen gaat er weleens iets mis en weersomstandigheden kunnen zorgen voor vertraging. Bovendien is het best een uitdaging om te kopen vanaf papier. Je ziet pas echt hoe jouw nieuwe woning er uit ziet als deze klaar is.

2. Het kan lang duren

Bouwen kost tijd. Bovendien willen projectontwikkelaars vaak eerste een percentage van het totale project verkocht hebben voordat ze starten met bouwen. Zo kan het wel een paar jaar duren voordat jij de sleutel ontvangt.

3. Meerwerk

Een nieuwbouwwoning is vaak redelijk standaard uitgevoerd. Wil je meer zal je moeten bijbetalen, dat noemen ze “meerwerk”. Dat kan in de papieren lopen. Hou bij nieuwbouw ook rekening met bijvoorbeeld tuinaanleg en behang- en schilderwerk.

4. Veel vraag

Er is momenteel veel vraag naar nieuwe woningen en weinig aanbod. Vaak moet er geloot worden voordat je een woning kan kopen. Een beetje geluk is dus ook wel meegenomen.

5. Extra kosten

Je begint al te betalen tijdens de bouw, naarmate de bouw vordert ga je steeds meer termijnen betalen. Hou daar wel rekening mee.

Meer weten over nieuwbouwprojecten in Amsterdam en Zaandam?

Wil je weten welke projecten er de komende jaren gepland zijn in Amsterdam en Zaandam? Neem dan contact op met onze nieuwbouwspecialist en bespreek jouw woonwensen. Wellicht is jouw droomhuis dichterbij dan je denkt!

Neem contact op

Deel deze pagina:

Kies voor een persoonlijk contact

Informatie nodig?

amsterdam
FRIS Woningmakelaars Amsterdam
Buitenveldertselaan 42
1081 AA Amsterdam
+31(0)20 - 301 77 15
zaandam
FRIS Woningmakelaars Zaandam
Westzijde 83
1506 GA Zaandam
+31(0)75 - 655 50 90