fris makelaardij
Home  /  Huis gekocht en nu?

Huis gekocht en nu?

Na een mogelijk lange zoektocht is het dan eindelijk zover, je hebt een huis gekocht en nu? Veel kopers realiseren zich niet dat er juist vanaf dit moment veel op je af komt en er heel veel zaken geregeld moeten worden om uiteindelijk optimaal van jouw nieuwe woning te kunnen genieten. Hierbij een overzicht van zaken waar je rekening mee kan houden:

  • Koopcontract: als je bod geaccepteerd is wordt er een koopcontract opgesteld. Pas na het tekenen van die overeenkomst is de feitelijke koopovereenkomst pas tot stand gekomen. En dan heb je ook nog 3 dagen bedenktijd als koper. Deze zaken gelden overigens alleen voor particuliere kopers
  • Hypotheek: Mogelijk moet je nog een hypotheek regelen, zodra de koopakte getekend is kan je aankloppen bij jouw hypotheekadviseur om de volgende stappen te kunnen zetten
  • Bouwkundige keuring: Mogelijk heb je gekocht onder voorbeh0ud van een bouwkundige keuring, dan is het zaak om een dergelijk bedrijf in te schakelen zodat je tijdig inzage hebt in wat je nu echt gekocht hebt.
  •  Taxatierapport: in de meeste gevallen wil de hypotheekverstrekker een taxatierapport ontvangen als onderbouwing van de waarde van jouw huis. Veelal kunnen de hypotheekadviseurs je wel in contact stellen met een betrouwbare taxateur.
  • De notaris: maak een afspraak bij de notaris zodra bovengenoemde allemaal afgerond is. Vaak wordt er van tevoren een leveringsdatum afgesproken. Op die datum vind de eigendomsoverdracht plaats bij de notaris. Veelal wordt van tevoren het huis nog een keer geïnspecteerd zodat jij zeker weet dat je geleverd krijgt wat je gekocht hebt.

Heb jij een huis gekocht en nu? Vind je dit allemaal ingewikkeld, spannend of heb je simpelweg weinig tijd? Neem dan contact op met onze aankoopmakelaar en informeer wat we voor je kunnen betekenen.

Contact

Deel deze pagina:

Kies voor een persoonlijk contact

Informatie nodig?

amsterdam
FRIS Woningmakelaars Amsterdam
Buitenveldertselaan 42
1081 AA Amsterdam
+31(0)20 - 301 77 15
zaandam
FRIS Woningmakelaars Zaandam
Westzijde 83
1506 GA Zaandam
+31(0)75 - 655 50 90