fris makelaardij
Home  /  Bijkomende kosten bij nieuwbouw

Bijkomende kosten bij nieuwbouw

Ook wanneer je een nieuwbouwwoning koopt krijg je te maken met bijkomende kosten. Wat zijn nu precies de bijkomende kosten bij nieuwbouw? Dat zit net even wat anders dan bij een bestaande woningen. Hou er rekening mee dat je ongeveer 9 procent van de koopprijs aan bijkomende kosten gaat maken. Al is dat wel erg afhankelijk van jouw wensen en wat er allemaal standaard onderdeel uitmaakt van het afwerkingsniveau van de nieuwbouwwoning.

Belangrijke kostenposten zijn:

  • Bouwrente: deze rente is aftrekbaar na ondertekening van de koop- aannemingsovereenkomst en kan je zien als tegemoetkoming van de investering die de aannemen moet doen om de bouwmaterialen aan te kopen. Wanneer de bouwrente niet in de koopprijs is verwerkt ziet de belastingdienst dat niet als rente en is deze niet fiscaal aftrekbaar.
  • Bankgarantie: als onderdeel van de aankoop kan de verkopende partij een bankgarantie vragen. Dat is een garantie van de bank aan verkoper dat de borgsom kan worden voldaan indien nodig.
  • Kosten de woning zelf: denk hierbij aan schilderen, behangen, tuinaanleg, erfafscheiding, bestrating, inrichting, meerwerk van de aannemer, aansluiten van energie, telefoon en internet.
  • Het verhuizen: dat brengt ook kosten met zich mee, als je voor je werk moet verhuizen kan je werkgever een fiscaal vriendelijke vergoeding aanbieden

Wil je meer weten over bijkomende kosten bij nieuwbouw? Neem dan contact op met onze nieuwbouwadviseur.

Deel deze pagina:

Kies voor een persoonlijk contact

Informatie nodig?

amsterdam
FRIS Woningmakelaars Amsterdam
Buitenveldertselaan 42
1081 AA Amsterdam
+31(0)20 - 301 77 15
zaandam
FRIS Woningmakelaars Zaandam
Westzijde 83
1506 GA Zaandam
+31(0)75 - 655 50 90