fris makelaardij
Home  /  Het laatste nieuws  /  Verduurzamen of verhuizen?

Verduurzamen of verhuizen?

Met de huidige energieprijzen is dit een vraag die actueler is dan ooit! Deze vraag is echter enkel te beantwoorden door enerzijds inzage te krijgen in de te nemen duurzaamheidsmaatregelen en de bijbehorende kosten. En anderzijds in waardestijging van de woning na het verduurzamen versus de huidige verkoopopbrengst.

Daar komt dus veel kennis bij kijken. Kennis die niet bij één partij te vinden is, althans tot op heden. Daarnaast is onafhankelijkheid, of juist het ontbreken hiervan, een enorme valkuil. Immers hoe weet je zeker dat de adviezen niet alleen in het voordeel van de adviseur worden geschreven? Zo zal een installateur in de regel redeneren vanuit zijn opgebouwd expertise en technische oplossingen die hij kan bieden vanuit zijn vaste leveranciers. Maar is dat dan ook de beste oplossing?

Om aan die vraag tegemoet te komen opent FRIS Woningmakelaars is het enige loket in Amsterdam en de Zaanstreek waar je antwoord kan krijgen op de vraag; ga ik verduurzamen of verhuizen? Dit loket zorgt door een slimme samenwerking met Ecocert voor een one-stop-shop. Of in normaal Nederlands, één plek waar je zowel advies kan krijgen over het verduurzamen van je huis waarna de makelaar vervolgens inzichtelijk kan maken wat voor effect dit heeft op de waarde. Volledig onafhankelijk waardoor jij weloverwogen de keuze kan maken.

Is een duurzame woning meer waard?

De branchevereniging van makelaars in Nederland, de NVM, heeft dit onderzocht ten tijde van de energiecrisis. Wat blijkt? Woningen met een groen energielabel doen het beter dan woningen met een minder groen label. “In een markt waarin het aanbod toeneemt en de concurrentie tussen huizenverkopers groter wordt, kan een goed energielabel het verschil maken. De verkoopaantallen van groene woningen lopen minder hard terug, de prijzen dalen minder hard, ze verkopen sneller en er wordt vaker en meer boven de vraagprijs betaald.” Aldus de NVM in een artikel op hun website in het vierde kwartaal van 2022.

Resultaatgericht adviesrapport

Wat mag je precies verwachten van de samenwerking van FRIS Woningmakelaars en Ecocert? Met een duurzaamheidsadvies van Ecocert ontvang je een onafhankelijk rapport met daarin de duurzaamheidsmaatregelen die je kan nemen om energie te kunnen besparen. Dat is inclusief de investeringskosten afgezet tegen de besparingen en terugverdientijd. Zodoende kan jij weloverwogen keuzes maken.

Zodra het duurzaamheidsadvies gereed is kan de makelaar inzichtelijk maken wat de verkoopprijs van jouw huis is in de huidige staat versus de verkoopprijs na de verduurzaming. Op die wijze krijg je ultiem inzage of het de investering waard is of dat je beter zou kunnen verhuizen!

Maak ook gebruik van deze unieke bundeling van expertise en neem vrijblijvend contact met ons op.

Deel deze pagina:

Kies voor een persoonlijk contact

Informatie nodig?

amsterdam
FRIS Woningmakelaars Amsterdam
Buitenveldertselaan 42
1081 AA Amsterdam
+31(0)20 - 301 77 15
zaandam
FRIS Woningmakelaars Zaandam
Westzijde 83
1506 GA Zaandam
+31(0)75 - 655 50 90