fris makelaardij

FRIS geeft inzicht!

Home  /  Het laatste nieuws  /  Overbieden is de norm, maar hoeveel?

Overbieden is de norm, maar hoeveel?

De Nederlandse woningmarkt is krap, dat is geen nieuws meer. Het is voor veel mensen onmogelijk om een woning te bemachtigen. Hoewel de prijzen al op recordhoogte staan, zien we bij de meeste transacties dat er nog ver boven de vraagprijs betaald wordt. Ook het CBS kwam in samenwerking met het Kadaster met nieuwe cijfers die aantonen dat meer dan de helft van de woningen in Nederland boven de vraagprijs werden verkocht.

Waar het eerst een echt Amsterdams fenomeen was, zien we nu in het hele land dat overbieden de norm is geworden. Via de kaart onderaan dit artikel heeft FRIS Research inzichtelijk gemaakt in welke wijken van Amsterdam en de Zaanstreek het meest overboden wordt. Dat geeft dus een goed beeld van de meest populaire plekken om te wonen.

Maar hoeveel wordt er nu eigenlijk overboden? Via DEZE KAART is te zien wat het gemiddelde verschil tussen vraag- en transactieprijs is in Euro’s uitgedrukt. Dit is gebaseerd op data van het afgelopen kwartaal (21Q1). Door te klikken op een wijk verschijnt er links meer informatie over de wijk en de gemiddelde hoogte van de overbiedingen.

Bekijk kaart

Hoe kun je als woningkoper je kansen op een winnend bod vergroten?

Uit landelijke huizenmarktdata blijkt dat het winnende bod in veel gevallen gedaan is door een aankoopmakelaar! In deze oververhitte markt loont het dus om je te laten ondersteunen door een specialist. De directeur van Makelaarsland Gijs van Wijgerden verteld in dit artikel van Vastgoedjournaal dat het aantal biedingen per woning de laatste jaren ontzettend is gestegen. Door de krapte en daardoor meer en hogere biedingen, vragen potentiële kopers om een stukje expertise en begeleiding. Ook bij FRIS Woningmakelaars staan we graag voor je klaar om tot het winnende bod te komen. Onze aankoopmakelaars kennen de markt als geen ander en hebben de connecties waardoor jouw kansen op je droomhuis vergroten. Bovendien bieden we zekerheid als het gaat om de bouwkundige en juridische aspecten van een huis, waardoor je een hoop stress bespaart blijft.

Neem vrijblijvend contact op met een van onze specialisten in Amsterdam of de Zaanstreek.

Contact Meer over aankoopmakelaar

Deel deze pagina:

Kies voor een persoonlijk contact

Informatie nodig?

amsterdam
FRIS Woningmakelaars Amsterdam
Buitenveldertselaan 42
1081 AA Amsterdam
+31(0)20 - 301 77 15
zaandam
FRIS Woningmakelaars Zaandam
Westzijde 83
1506 GA Zaandam
+31(0)75 - 655 50 90