fris makelaardij
Home  /  Het laatste nieuws  /  Matterport 3D Tour, meerwaarde of een gimmick?

Matterport 3D Tour, meerwaarde of een gimmick?

Reeds geruime tijd is de techniek voorhanden, een woning in 3D presenteren met Matterport. Het was pas afgelopen maart, ingegeven door de Corona-crisis, dat Funda deze eigentijdse oplossing om woning te presenteren omarmde. FRIS Woningmakelaars neemt sinds kort deze vooruitstrevende manier van presenteren standaard op in het presentatiepakket waarmee de woning op de online portals, zoals Funda, getoond wordt.

(klik op de foto voor een voorbeeld)

Wat zijn de voordelen?

Er zijn vele voordelen te benoemen in deze wijze van presenteren die we hieronder voor je opsommen:

Voor kopers:

Tijd is voor veel mensen schaars en hoe fijn is het dan om op een voor jou geschikt moment, online een woning tot in details te kunnen bezichtigen. Dus zonder dat je eerst een afspraak moet maken bij een makelaar en vrij moet nemen van je werk…

Het is de ultieme voorbereiding op een echte bezichtiging! Mocht je enthousiast geworden zijn op basis van de 3D-presentatie klik je natuurlijk niet op een “nu kopen” button zoals we inmiddels gewend zijn bij de webshops. Een huis kopen is een spannende gebeurtenis waar grote bedragen mee gemoeid zijn. Daarom is het fijn dat je goed voorbereid een echte bezichtiging kan inplannen in deze overspannen markt. Zo zal een eerste echte bezichtiging ter plaatse al gauw als een tweede bezichtiging aanvoelen.

Kopers krijgen een veel betere inzicht in hoe een huis in elkaar zit en wat de indeling is. Veel consumenten vinden het lastig om plattegronden te lezen en krijgen pas goed inzage wanneer ze er “doorheen kunnen lopen”.

Voor verkopers:

Ook vanuit het perspectief van de verkoper zitten er veel voordelen aan. Zo is een goed voorbereide kandidaat koper ook erg prettig voor een verkoper. Maar het kan ook zo zijn dat het aantal bezichtigingen afneemt omdat er een groep kopers besluit niet tot een echte afspraak over te gaan nadat ze de woning online hebben bekeken. Het klinkt misschien gek maar in deze tijd zijn er soms wel 30 tot 40 bezichtigingsaanvragen waarbij verkopers toch elke keer weer hun huis op moeten ruimen en hun tijd elders door zullen moeten brengen. Zo’n eerste selectie is dus voor een verkoper best efficiënt. Oftewel, Matterport levert beter gekwalificeerde klanten zonder daar specifiek op te sturen.

Een woning die met veel presentatiemiddelen op Funda gepresenteerd wordt zal hoger in de zoekresultaten getoond worden. Het resultaat is meer kliks, meer bezichtigingen, meer kandidaat kopers en uiteindelijk een beter verkoopresultaat.

Algemeen:

De techniek is voorhanden, zeker wanneer we een veel betere ervaring kunnen bieden voor kopers moet je dat omarmen. Voor onze klanten wordt dit steeds meer gemeengoed en zal je daar als makelaar op in moeten spelen.

Het voegt echt wat toe in de online ervaring ten opzichte van de bestaande oplossingen. De 360 graden foto’s laten niet alle ruimtes zien en geven geen reëel beeld van de ruimtes. Een video laat slechts zien wat er opgenomen is in het tempo van de videograaf. Bij Matterport zie je alles in je eigen tempo in hoge kwaliteit.

Ook jouw woning succesvol verkopen?

We mogen dan wel bijna 100 jaar bestaan maar zijn ook al net zo lang vernieuwend. Wij zien het verkopen van een huis als topsport en zetten dan ook alle middelen in om tot het beste resultaat te komen voor onze opdrachtgevers. Matterport 3D is daarom een logische toevoeging in ons presentatiepakket.

Wil jij weten wat onze mensen voor je kunnen beteken bij de verkoop van jouw huis. Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

 

Deel deze pagina:

Kies voor een persoonlijk contact

Informatie nodig?

amsterdam
FRIS Woningmakelaars Amsterdam
Buitenveldertselaan 42
1081 AA Amsterdam
+31(0)20 - 301 77 15
zaandam
FRIS Woningmakelaars Zaandam
Westzijde 83
1506 GA Zaandam
+31(0)75 - 655 50 90