fris makelaardij

Onze makelaarscourtage? Vraag hier een offerte aan!

Home  /  Courtage makelaar 2022

Wat kost een makelaar?

Courtage makelaar 2022

Dat de huizenprijzen stijgen is voor niemand meer een verrassing. Maar stijgen daarmee ook de kosten van een makelaar? Als je plannen hebt om een nieuwe woning te kopen in de regio Amsterdam of omgeving Zaandam, dan is het handig om te weten wat de kosten zijn van een makelaar, ofwel: de makelaarscourtage. Daarom kun je bij ons kosteloos een offerte aanvragen om meer inzicht te krijgen in de courtage van onze makelaars in 2022.

Om een offerte op te kunnen stellen is het van belang dat we meer te weten komen over jouw wensen en een aantal specifieke kenmerken van het huis. Zo kunnen wij jou een realistische offerte sturen op basis van de huidige marktsituatie. In sommige gevallen zal het toch nodig zijn dat een van onze makelaars een kijkje komt nemen. Uiteraard zullen we dat dan ook aangeven.

Meer inzicht krijgen in de courtage van onze makelaars in 2022?

Vul dan onderstaand offerteformulier in en je ontvangt deze binnen 24 uur per e-mail.

Hoe werkt een makelaarscourtage?

De courtage van een makelaar is de vergoeding die een makelaar ontvangt bij de verkoop of aankoop van een woning. Deze courtage is vaak een percentage van de aankoop- of verkoopprijs. De makelaar is daarbij altijd gelieerd aan één partij; de kopende of verkopende partij. Een makelaar treed dus nooit voor beide partijen op. Zo kan de makelaar zich optimaal voor jouw belang inzetten.

Courtage makelaar 2022

De courtage van je makelaar is dus een percentage van de prijs. Daarmee ‘stijgt’ de courtage van een makelaar ook in 2022 mee met de huizenprijs. Dit blijft echter altijd een relatieve stijging; het percentage stijgt niet op zichzelf. Daarnaast zul je zien dat een makelaar, juist in deze markt, een must is. Een makelaar vergroot de kansen en verkleint de risico’s in het verhuisproces. Een makelaar bespaart je bovendien een hoop tijd en stress!

Deel deze pagina: